När du behöver bra pulverlackering

Är det så att du behöver pulverlackering av något? Du kan välja att få pulverlackering i hög kvalitet. Det via företaget QPC. Det som de kan erbjuda det är pulverlackering som är miljövänlig. Bland annat så är denna typ av lackering perfekt för:

  • Offentliga miljöer
  • Verkstadsindustrin
  • Fordonsindustrin
  • Byggindustrin

Denna typ av lackering gör att det blir en snygg kulör samt en yta som bli tålig och beständig. Det förlänger livslängden på allt från maskiner till gungställningar.

Att pulverlackera

Pulverlackering i sig, det är en metod som funnits bra länge. Det har använts i Sverige sedan mitten av 1960-talet. Dock har det utvecklats en hel del. Metoden i sig är helt enkelt en lackering med hjälp av ett särskilt pulver, oftast med en vald kulör.

Att pulverlackera sker i flera steg. Det som ska lackeras, det tvättas först av, mycket noga. Är det smuts eller rost på det som ska lackeras, så görs en blästring. Lacket fäster bättre då. Ibland krävs det även en fosfatering eller att man gör olika typer av tunnytskiktsbeläggning.

Pulvret appliceras sedan med hjälp av ett så kallat arbetsstycke, som då sprutar ut pulvret som i sig består av bindemedel, tillsatsmedel och pigment.

När du vill ha hjälp med pulverlackeringen

Om det är så att du vill ha hjälp med din pulverlackering, så kan det vara värt att vända dig till QPC. De är ett ledandeföretag inom pulverlackering, montering och lagerhantering. Med deras toppmoderna anläggning i kombination med en lång erfarenhet inom pulverlackering så kan de erbjuda en av marknadens säkraste och miljövänligaste processer.