Om oss


Jitte och Markus

Vad är Manspodden?

Förmodligen en av Sveriges bästa poddar! Tycker du som vi att det i dagens medieutbud saknas forum som vänder sig till män? Då har du kommit rätt! Manspodden tar upp olika ämnen ur ett manligt perspektiv, vilket inte är så märkvärdigt – vi är ju män. Podcasten bjuder på lättsam underhållning med igenkänning och vänder sig i första hand till män, även fast alla självklart är välkomna att lyssna.

Podden särskiljer sig från den gängse upplägget med två personer som pratar med varandra i en tyst studiomiljö. I Manspodden får flera olika röster kommer till tals och avsnitten spelas alltid in i olika miljöer för att skapa en dynamisk närvaro.

I avsnitten hör vi både kvinnor och män som får eget, fritt utrymme i podden, vi testar olika viktiga och oviktiga prylar/företeelser under vinjetten “Pumpa eller Dumpa” och dessutom tar vi tempen på vad Sverige tycker i “Tyck till för helvete!” – telefonsvararen där alla kan tycka till om vad som helst, bra som dåligt. Ring 070-756 71 42 – dygnet runt!

Avsnitten släpps varje måndag, året runt, och ligger på 30-35 minuter. Manspodden drivs av de tidigare radioprofilerna Leif Jitelius och Markus Trautmann.

Podden vänder sig främst till den moderna och lagom sofistikerade mannen. Men självklart är alla välkomna att lyssna på denna podcast!

Hoppas att du får en härlig stund tillsammans med oss!
Jitte och Markus

Kort om Markus:

Smeknamn: Bobo, Coolio, Kurtan, Markan

Gjort tidigare: Programledare, trailerredaktör och musikproducent på Sveriges Radio, P3, P4 och P5. Producerat humorinslag till P3-programmet ”Så funkar det”. Har även varit programledare på Svenska Favoriter, Rockklassiker och för svenskaspel.se:s web-radio och tv-sändningar. Är moderator och konferencier med jämna mellanrum.

Märkligaste jobb: Hårmodell för Wella. Hade två gula ögon, i mörker, inrakade i håret.

Kan jag inte leva utanfamilj, vänner, humor och musik. Har en pervers läggning när det gäller ost. Mums!

Kuriosa: Trampat Thorsten Flink på tån. Spelat fotboll med systrarna Kempff i Chattanooga. Vänt plattor med Peo Thyrén i Noice. Ätit ett hårdkokt strutsägg på 1,2 kilo + två tuber kaviar under 30 minuter.

Kort om Jitte:

Vänsterhänt tvilling som är född i Rågsved. Såg en gång Ebba Grön uppträda från vår balkong. 

Första jobbSkogshuggare, och den sågen var i princip större än jag.

Coolaste jobbupplevelseVisiterade Bono i U2 på Arlanda när jag arbetade som säkerhetsvakt.

Märkligaste jobbArbetat som mumintroll, limmade bland annat på en kvinna som idag är min fästmö!

Jobbat med radio? Ja, som programledare på NRJ, Radio City, Rockklassiker och Radio Stockholm samt på svenskaspel.se:s web-radio och tv-sändningar.

GillarFörutom min familj är det härligt med allt och alla som är annorlunda.

Motto: ”Släpp och kör för fan”